TALK

Talk; magnezyum silikadan oluşan ve kimyasal formülü H₂Mg₃(SiO₃)₄ olan,  1-1.5 Mohs sertlik değeri ile bilinen en yumuşak mineraldir. Yumuşak yapısından dolayı istenen boyutlara kolaylıkla getirilebilen talk minerali, genel olarak ticari kullanımda da mikron boyutlarında tercih edilir.

Yoğunluğu 2.6-2.8 gr/cm3 arasındadır. İdeal bileşiminde %63,5 SİO2, %31.7 MgO ve %4.8 H2o ihtiva etmektedir. Talk, genellikle beyaz, yeşil, şeffaf, gri, kahverengi veya renksizdir. Yarı saydam, parlak ve masif görünümlüdür. Isı ve elektrik iletkenliği düşük olan talk, ateşe karşı oldukça dayanıklıdır. Yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında sertleşir ve katılaşır. Ek olarak iyi bir nem tutucu olmasının yanında yağ ve koku absorpsiyon özelliklerine sahiptir. Bu özellikler talkın birçok sektörde kullanımına olanak sağlamaktadır. 
Talk; seramik, boya, çatı kaplama, plastik, haşere ilacı üretimi, kauçuk, kağıt sanayii, kozmetik ve farmakolojide, asfalt dolgu maddesi yapımı, hayvan yemi ve gübre üretimi gibi diğer birçok ürün için önemli bir bileşen olarak kullanım alanı bulmaktadır. Kullanım amacına göre, yumuşaklığı, yağ absorpsiyonu, nem oranı, erime noktası, özgül ağırlığı, ısı ve elektrik iletkenliği gibi fiziksel ve kimyasal özellikleri önemlidir.

Bilçev Mühendislik olarak Afganistan'dan tedarik ettiğimiz Talk minerali, ideal bileşim aralıklarında ve istenen mikronlarda beyaz toz formu ile satışa sunulmaktadır.


KATALOG

Aşağıda yer alan butona tıklayarak Pdf formatındaki kataloğumuzu indirebilirsiniz!

PDF Katalogu İndir

BİZE ULAŞIN

Halkapınar Mahallesi 1202/1 Sk No:69 D:103 İnşaatçılar İşhanı, Konak - İzmir
T : (0232) 457 50 21
F : (0232) 457 50 81