Endüstriyel Atıksu Arıtma

Sanayi kuruluşlarının faaliyetleri neticesinde oluşan atıksular kontrol altına alınmadığı takdirde, çevreye kirletici etkisi oldukça büyük olmaktadır.

Bilçev Mühendislik işletmelerde oluşan endüstriyel nitelikli atıksuların arıtımında, fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma tesisi tasarımları ile,

  • Mezbaha, Tabldot, Turşu, Zeytinyağı, Süt ve Süt Ürünleri, Sebze Meyve Yıkama, Su Ürünleri vb. gibi Gıda Sektörü,
  • Kaplama, Kâğıt, Boya, İlaç, Gübre, Kozmetik vb. gibi Kimya Sektörü,
  • Tekstil Sektörü, Deri Sanayi, Maden İşletmeleri, Hastaneler, Gemi Söküm İşletmeleri vb.

gibi pek çok farklı sektöre hizmet vermektedir.

Yoğun ağır metal içeriğine sahip atıksularda dahi uygulanan kimyasal atıksu arıtma sistemleri ile % 98 e varan arıtma verimi elde edilmektedir.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 04.03.2014 tarih ve 2014/7 sayılı "Atıksu Arıtma / Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı" genelgesi uyarınca, Ek-1 ve Ek-2 kapsamındaki tüm firmalar için yeterliliğe sahip olma avantajı ile tasarım sonrasında arıtma tesisi projesinin onaylatılması işlemlerini de gerçekleştirebilmektedir.

Endüstriyel atık suların arıtımında tasarımcıyı zorlayan konuların başında sanayi kuruluşlarının çoğunda homojen yapıda suların oluşmaması, değişken debilerde atık suların oluşması, işletim esnasında teorik olarak tasarlanan işlerin pratik olarak sahada uygulanabilirliği gibi konular gelmektedir.

Bilçev Mühendislik ‘in sahip olduğu uygulama tecrübesi, bilgi ve becerinin harmanlanması, daha kaliteli ve verimli çalışan sistemlerin tasarlanabilmesine imkan sağlamaktadır.

Kesikli veya sürekli sistem esasına dayalı, kendi imalatları olan PLC touch screen otomasyonlu arıtma sistemleri sayesinde işletim kolaylığı sağlamaktadır.

                                        

KATALOG

Aşağıda yer alan butona tıklayarak Pdf formatındaki kataloğumuzu indirebilirsiniz!

PDF Katalogu İndir

BİZE ULAŞIN

Halkapınar Mahallesi 1202/1 Sk No:69 D:103 İnşaatçılar İşhanı, Konak - İzmir
T : (0232) 457 50 21
F : (0232) 457 50 81